Salontafel 'In een notendop'

              

Inschrijver

naam: Stefan Theunissen
   
Titel inzending: Salontafel 'In een notendop'
   
Onderwijsinstelling  
Naam: CIBAP Vakschool
Faculteit:  
Studierichting:  
Afstudeerrichting: Zelfstandig Meubelmaker
Studiejaar:  
Betrokken vakdocent:  
   
Contactinfo inzender  
E-mail: seatheunissen@hotmail.nl

Het project

Concept
Om met een basisvorm iets te creëren was de gedachte. Deze basisvorm werd de U-vorm, wat centraal moest komen te staan in het ontwerp. Er moest ook gekeken worden naar hoe de vorm aangepast kon worden en elementen ervan terug te laten komen in het ontwerp.

Werkwijze
Ik ben stap voor stap verder gaan ontwerpen. Ieder element wat gemaakt werd, nam ik onder de loep en probeerde ik verder aan te passen en te bedenken hoe de basisvorm verduidelijkt werd. Door telkens delen van het ontwerp te vervaardigen kreeg ik de kans om creatief om te gaan met de basisvorm, waardoor deze op verschillende manieren terugkomt in het eindresultaat.

Motivatie

In het ontwerp komen meerdere houtbewerkingstechnieken naar voren. De voornaamste technieken zijn het stoombuigen van het acacia- en eikenhout, en de schuine lasverbindingen die het onderstel van het tafelblad vormen.
Het idee om de poten in het midden bij elkaar te laten komen zonder het tafelblad te ondersteunen vind ik vernieuwend, het zorgt ervoor dat de basisvorm duidelijk zichtbaar is en tot zijn recht komt.

NB: op de foto's rust copyright disclaimer