WoeSL - 1e PRIJS

              

Inschrijver

naam: Wouter van Leen
   
Titel inzending: WoeSL
   
Onderwijsinstelling  
Naam: Hogeschool van Amsterdam
Faculteit: Techniek
Studierichting: Product Design
Studiejaar: 4
Betrokken vakdocent: Ester Steenwinkel
Overige begeleiding: Jos Nieuwlaat (Eigenaar afstudeerbedrijf Puure Products)
   
Contactinfo inzender  
E-mail: wkvanleen@gmail.com

Het project

Deze afstudeeropdracht is uitgevoerd in opdracht van Puure Products. Dit bedrijf geleid door Jos Nieuwlaat heeft een nieuw merk opgezet genaamd ‘‘Jiraf’’. Dit merk streeft naar het ontwikkelen van innoverende producten voor de Baby/kindermarkt.  Hierbij is het van groot belang dat de producten echt een toevoeging zijn op de huidige markt en zich dus sterk onderscheiden. Punten als milieubewustzijn en ethisch verantwoord staan hoog in het vaandel.
    
Vanuit het bedrijf kwam de wens een product te ontwikkelen ter verzachting van buikkrampjes bij baby’s. Deze krampen komen vrijwel bij elk kind voor en veroorzaken veel verdriet bij ouders en kinderen.

Via navraag bij artsen en volgens onderzoek verricht door Dr. Brian King werd duidelijk dat pijn te bestrijden is met warmte. Met die wetenschap werd een wipstoel ontworpen waarin een geïntegreerde pittenzak warmte afgeeft aan het kind.

Om ons te kunnen onderscheiden binnen de door kunststof overspoelde markt hebben we het product uitgevoerd in gelamineerd hout. Een gegeven dat de doelgroep naar ons inzicht sterk zal aanspreken. Door het hout krijgt het product de uitstraling die Puure Products wil uitdragen. Het product onderscheidt zich zo sterk mogelijk, en voldoet wel aan alle veiligheidsnormen die in deze productgroep gesteld worden.

Motivatie

Het ontwerp van de WoeSL steunt geheel op het feit dat deze uit hout vervaardigd is. Hierdoor is het vernieuwend en duurzaam binnen een markt waarin kunststof de boventoon voert. Door het gebruik van hout wordt een meubelstuk gevormd welke in een woonkamer gezien mag worden. De vormgeving is een goede afspiegeling van de grote mogelijkheden die hout ons biedt.

NB: op de foto's rust copyright disclaimer