Wooden Wallet - PUBLIEKSPRIJS

              

Inschrijver

naam: Kere Stams
   
Titel inzending: Wooden Wallet
   
Onderwijsinstelling  
Naam: Hout & Meubileringscollege
Faculteit: Meubelmaken
Studierichting: Jachtbouw
Afstudeerrichting: Jachtbouw, Ontwerp en maak zelf een houten motorboot/runabout
Studiejaar: 3e
Betrokken vakdocent: Nu Bert van Baar, Toen Martin Hagen
Overige begeleiding: Peter Kasprzyk (Machinale instructor, enige leraar met interesse, en ziet precies wat en hoe je je dingen maakt. Altijd positief.)
   
Contactinfo inzender  
E-mail: kerestams87@hotmail.com

Het project

Een klein jaar geleden was ik nodig op zoek naar een nieuwe portemonnee, een leren en het liefst alleen voor pasjes en briefgeld. Iets duns moois, hip en chic. Wat ik vond was te prijzig voor mijn studenten lifestyle, en ben zelf iets gaan ontwerpen/bedenken.
Eisen waren: stijlvol, sterk en bescherming voor pasjes, tegen krassen & breken. En een manier voor het in en uit checken met de OV-chipkaart bij metro, bus of tram. Zonder dat je je pasje uit je portemonnee hoeft te halen of zoeken in je jas broek of waar heb ik em nou.
Je stopt je OV-kaart gewoon achterin/onderop, degene die je als laatste naar buiten schuift.
De bovenste pas schuif je met een hand(eling) je duim naar buiten of je schuift de daaronder liggende pas naar buiten of nog een verder. Er kan ook briefgeld in als je het 2 keer in de breedte vouwt. Keuze van 3 tot 8 pasjes, dikte van portemonneetje 6mm tot 10mm of groter als je nog meer pasje wil.

Motivatie

Dit stukje vakmanschap van hout is als een accessoire voor je verschijning. Het ziet er mooi uit & is vooral handig & veilig voor je pasjes. Die veel mannen los in de zak laten rondslingeren en beschadigen breken of zoek raken, wat weer geld tijd stress en hoofdpijn veroorzaken. Vooral door de komst van de OV chipkaart die vaak in en uit de zak moet is hier nu een oplossing voor.
Door precisie in de vervaardiging blijven de pasjes zitten, het klemt in de breedte een fractie.
Elk houdertje wordt met de beitel af gewerkt tot de pasjes makkelijk glijden maar er niet uit vallen. Graag zou ik hierbij een steuntje in de rug krijgen om dit product op de markt te kunnen brengen, nu maak ik ze nog met de hand & handgereedschap en een hoop liefde.

NB: op de foto's rust copyright disclaimer